Supa de pui cu orez
PrinteazaSupa de pui cu orez din: supa de pui, piept de pui, aripi de pui, ceapa, telina, dafin, patrunjel, morcov, orez, legume, lamaie, ulei, pesmet.
- 500 ml supă de pui
- 1 piept de pui
- 2 aripi de pui
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1 tulpină de ţelină, tăiată mărunt
- 1 morcov, tăiat mărunt
- 1 rădăcină de pătrunjel, tăiată mărunt
- 1 frunză de dafin
- 50 g orez
- 200 g mix de legume (varză, mazăre)
- sucul de la 1/2 lămâie
Pentru decor:
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 50 g pesmet alb
- 1 linguriţă cu frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
- coaja de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pune supa de pui într-o oală mare. Adaugă carnea, ceapa, ţelină, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi frunza de dafin şi asezonează bine. Toarnă 600 ml apă pentru a acoperi carnea şi fierbe 20-30 de minute, până când carnea şi legumele s-au fiert.
Scoate carnea din oală şi adaugă orezul. Fierbe 10-12 minute. Lasă carnea să se răcească, apoi scoate-o de pe oase şi adaug-o în oală împreună cu mixul de legume şi sucul de lămâie. Fierbe 5 minute.
Pentru decor, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte pesmetul până devine auriu, la tigaia de pe foc şi adaugă frunzele de pătrunjel şi coaja de lămâie.
Când vrei să serveşti, pune supa în boluri şi presară 1-2 linguri cu verdeaţă deasupra.
Pofta buna!