Supa de pui cu orez

Printeaza

Supa de pui cu orez din: supa de pui, piept de pui, aripi de pui, ceapa, telina, dafin, patrunjel, morcov, orez, legume, lamaie, ulei, pesmet.

Ingrediente:Supa de pui cu orez

  • 500 ml supă de pui
  • 1 piept de pui
  • 2 aripi de pui
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1 tulpină de ţelină, tăiată mărunt
  • 1 morcov, tăiat mărunt
  • 1 rădăcină de pătrunjel, tăiată mărunt
  • 1 frunză de dafin
  • 50 g orez
  • 200 g mix de legume (varză, mazăre)
  • sucul de la 1/2 lămâie

Pentru decor:

  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 50 g pesmet alb
  • 1 linguriţă cu frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
  • coaja de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Pune supa de pui într-o oală mare. Adaugă carnea, ceapa, ţelină, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi frunza de dafin şi asezonează bine. Toarnă 600 ml apă pentru a acoperi carnea şi fierbe 20-30 de minute, până când carnea şi legumele s-au fiert.

Scoate carnea din oală şi adaugă orezul. Fierbe 10-12 minute. Lasă carnea să se răcească, apoi scoate-o de pe oase şi adaug-o în oală împreună cu mixul de legume şi sucul de lămâie. Fierbe 5 minute.

Pentru decor, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte pesmetul până devine auriu, la tigaia de pe foc şi adaugă frunzele de pătrunjel şi coaja de lămâie.

Când vrei să serveşti, pune supa în boluri şi presară 1-2 linguri cu verdeaţă deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.