Supa de pui cu porumb
PrinteazaO reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana.
- 1 piept de pui
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 radacina mica de telina
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 conserva (200 g) boabe de porumb
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in fasii, apoi se pune la fiert in 1 litru apa. Se ia spuma care se ofrmeaza la inceputul fierberii. Se curata si se spala legumele. Se toaca marunt ceapa, se rad morcovii, iar telina se taie cubulete.
Se inabusa ceapa in uleiul incins si se inabusa in continuare la foc mic, timp de 2 minute. Se stinge cu supa si se pun la fiert cartofii taiati in cuburi. Dupa 15 minute se adauga boabele de porumb scure, sare si piper dupa gust si se mai dau cateva clocote.
Pe fiecare portie se presara verdeata tocata si se serveste supa cu smantana alaturi.
Supa de pui cu porumb
Pofta buna!