Supă de pui cu smantana
PrinteazaSupă de pui cu smântână: piept de pui, telina, morcov, ardei gras, faina, ou, orez, patrunjel, marar, sare, smantana.
- 1 piept de pui
- 100 g ţelină
- 100 g morcovi
- 100 g albitură
- 2-3 ardei graşi (galben şi roşu)
- 50 g făină
- 2 ouă
- 100 g orez
- 50 g pătrunjel
- 50 g mărar
- sare
- 1 păhărel smântână
Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de pui, îl tai cubuleţe şi îl fierbi cu sare. Spumezi din când în când. Cureţi legumele, le tai cubuleţe şi le adaugi peste pieptul de pui fiert.
Adaugi apoi sare, după gust. Speli orezul şi îl fierbi separat, apoi îl adaugi în oală, după ce au fiert legumele. Pregăteşti sosul din gălbenuşurile bine bătute, cu smântână şi făină, la care adaugi zeama din oală.
Amesteci bine, adaugi totul în supă şi mai dai într-un clocot. Serveşti supa de pui cu verdeaţă tăiată mărunt. Este o supă lejeră, pe care o poţi oferi şi copiilor, pentru că este sănătoasă şi gustoasă.
Pofta buna!