Supa de pui cu taitei

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de pui cu taitei, carne de pui, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cartof, pastarnac, telina, broccoli, patrunjel verde, sare, piper, ou, faina.

Ingrediente:Supa de pui cu taitei

  • 1 pui mare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cartof
  • pastarnac
  • telina
  • 1 broccoli
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Ingrediente taietei:

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde

 

Mod de preparare:

Se amestecă oul cu faină şi cu praful de sare până se ob­ţine un aluat suficient de tare, care să nu se lipească de mâ­nă.

Făina se adaugă treptat. Se întinde aluatul în foaie cât mai subţire şi se lasă la uscat aproxi­mativ o oră, după care se rulea­ză şi se taie sub formă de tăieţei cu lăţimea dorită. Separat, se pune puiul la fiert cu apă rece şi se înlătură spu­ma formată.

Când carnea es­te pe jumătate fiartă, se adau­gă legumele tăiate bucăţi mari, sare după gust şi se lasă la fiert, la foc mic, 40 de minute. Se strecoară supa, păs­trând calde legumele şi car­nea.

Se adaugă în supă tăieţeii, se lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă legume­le, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai dea 2-3 clocote.

Se serveşte caldă, cu sau fă­ră carne, garnisită cu pătrunjel verde şi bucheţele de broccoli. Carnea se poate servi şi sepa­rat, garnisită cu mujdei de us­turoi sau cu hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.