Supă de pui cu tăiţei de casă
PrinteazaSupă de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou.
- 1 pui
- 1800 ml apă
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 8 boabe de pipe
- 2 lingurițe legume deshidratate pentru supă
- 2 fire pătrunjel
- sare
- 250 g rădăcinoase (morcovi, țelină, pătrunjel)
- 100 g praz
tăiţei:
- 100 g făină
- sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Se așază puiul într-o oală cu apă rece; se adaugă o ceapă întreagă cu tot cu coajă, usturoi, piper, legume deshidratate, pătrunjel și puțină sare. Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se fierbe supa 3 ore.
Între timp, se prepară tăițeii: se amestecă făina cu sare, pe planșetă. Se face o gropiță la mijloc și se sparge înăuntru oul; se înglobează făina de pe margini, câte puțin, apoi se frământă aluatul. Se lasă să se odihnească în castron 20 min.
Se întinde o foaie subțire de aluat și se lasă să se usuce 30 min. Se taie apoi fâșii late de 5 cm, care se suprapun, apoi se taie fâșiuțe, cu un cuțit bine ascuțit. Se lasă din nou să se usuce, apoi se fierb în apă cu sare cca 3 min. Se lasă să se scurgă.
Cu cca 40 min. înainte de a fi gata, se adaugă în supă rădăcinoasele curățate și prazul și se fierb. Apoi se scot legumele din supă și se strecoară supa. Legumele se taie cuburi și se repartizează în farfurii, împreună cu pastele și bucățele din carnea de pui. Se toarnă deasupra supa fierbinte.
Supă de pui cu tăiţei de casă
Pofta buna!