Supa de pui cu taitei de orez

Printeaza

Supa de pui cu taitei de orez din: pulpe de pui afumate, praz, ceapa verde, ardei iute, ghimbir, ulei, coriandru verde, sos de soia, sherry, zahar, supa de pasare, taitei de orez.

Ingediente:Supa_de_pui_cu_taitei_de_orez

  • 2 pulpe de pui afumate
  • 1 fir praz
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute
  • o bucatica de 5 cm de ghimbir proaspat
  • ulei
  • 1 legatura coriandru verde
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sherry sec
  • 1 lingura zahar
  • 1 l supa de pasare
  • 300 g taitei de orez

 

Mod de preparare:

Se taie carnea fâşii. Se taie felii prazul, ceapa şi ardeiul iute. Se decojeşte ghimbirul şi se rade.

Se încinge uleiul în wok sau într-o tigaie groasă şi adâncă şi se prăjesc ardeiul iute, coriandrul verde tocat şi ghimbirul ras.

După 1 min. se adaugă carnea, prazul şi ceapa şi se mai prăjesc 2 min. Apoi se adaugă zahărul, sosul de soia şi sherry.

Se lasă să dea într-un clocot şi se stinge cu supă; se lasă să fiarbă cca 10 min.

Tăiţeii se fierb al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se aşază în boluri şi se toarnă deasupra supa; se garnisesc porţiile cu coriandru verde.

Supa de pui cu taitei de orez

Supa_de_pui_cu_taitei_de_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.