Supa de pui cu taitei de orez
PrinteazaSupa de pui cu taitei de orez din: pulpe de pui afumate, praz, ceapa verde, ardei iute, ghimbir, ulei, coriandru verde, sos de soia, sherry, zahar, supa de pasare, taitei de orez.
- 2 pulpe de pui afumate
- 1 fir praz
- 2 cepe verzi
- 1 ardei iute
- o bucatica de 5 cm de ghimbir proaspat
- ulei
- 1 legatura coriandru verde
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sherry sec
- 1 lingura zahar
- 1 l supa de pasare
- 300 g taitei de orez
Mod de preparare:
Se taie carnea fâşii. Se taie felii prazul, ceapa şi ardeiul iute. Se decojeşte ghimbirul şi se rade.
Se încinge uleiul în wok sau într-o tigaie groasă şi adâncă şi se prăjesc ardeiul iute, coriandrul verde tocat şi ghimbirul ras.
După 1 min. se adaugă carnea, prazul şi ceapa şi se mai prăjesc 2 min. Apoi se adaugă zahărul, sosul de soia şi sherry.
Se lasă să dea într-un clocot şi se stinge cu supă; se lasă să fiarbă cca 10 min.
Tăiţeii se fierb al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se aşază în boluri şi se toarnă deasupra supa; se garnisesc porţiile cu coriandru verde.
Supa de pui cu taitei de orez
Pofta buna!