Supă de pui cu tăiţei
PrinteazaO reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ulei vegetal, ameste de 5 condimente, supa de pui, porumb, mazare, sos de soia, taitei din orez, ceapa verde, sare si piper.
- 4 bucati piept de pui fara piele
- 2 morcovi mari
- 2 linguri ulei vegetal
- 1/2 lingurita amestec de 5 condimente
- 1 litru supa de pui (din 2 cuburi)
- o conserva (aproximativ 200 g) boabe sau mini-stiuleti de porumb
- 175 g mazare congelata
- sos de soia dupa gust
- 125 g taitei din orez
- 1 legatura ceapa verde
- sare si piper
Mod de preparare:
Taie puiul în fâşii mici. Curăţă morcovii şi taie-i batonaşe. încinge uleiul într-o cratiţă mare şi adaugă puiul, morcovii, pudra de 5 condimente chinezeşti, sarea şi piperul. Căleşte totul 5 minute, amestecând ocazional.
Adauga supa si adu la punctul de fierbere. Amesteca bine si fierbe-o acoperita timp de 10 minute. Adauga porumbul si mazarea, apoi sosul de soia.
Amesteca bine si mai las-o pe foc cateva minute.
Rupe taiteii in doua, pune-i intr-un bol si varsa apa fiarta peste ei. Lasa-i 4 minute sa se inmoaie. Toaca ceapa verde.
Scurge taiteii si adauga-i in cratita imrpeuna cu ceapa verde. Amesteca usor si serveste.
Supă de pui cu tăiţei
Pofta buna!