Supa de pui cu topping de orez integral
PrinteazaSupa de pui cu topping de orez integral din: carcasa de pui, ceapa, lamaie, dafin, ardei iute, coriandru, chimion, usturoi, orez integral.
Ingrediente:
- 1 carcasă de pui cu ceva carne rămasă pe ea, plus sucurile lăsate de aceasta, pielea şi grăsimea îndepărtate
- 1 ceapă mare, tăiată pe jumătate, apoi feliată
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 2 foi de dafin
- 1-2 ardei iuţi, tăiaţi pe jumătate, seminţele îndepărtate, feliaţi
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă de chimion măcinat
- 1 legătură mică de coriandru, tulpinile şi frunzele separate, tocate
- 1 căţel mare de usturoi, ras fin
Pentru topping:
- 250g de orez integral, gătit conform instrucţiunilor de pe ambalaj
Mod de preparare:
Rupe carcasa de pui, pune-o într-o cratiţă mare şi adaugă ceapa, 1/2 de litru de apă, zeama de lămâie şi foile de dafin.
Pune capacul şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute, la cratiţa de pe foc şi las-o să se răcească puţin.
Pune o strecurătoare deasupra unui bol şi transferă toate oasele în aceasta, îndepărtează carnea rămasă pe oase şi pune-o înapoi în cratiţă, împreună cu eventualele felii de ceapă pe care se poate să le fi scos împreună cu puiuk
Toarnă înapoi în cratiţă şi zeama care s-a scurs în bol, împreună cu ardeii iuţi, coriandrul măcinat, chimionul, tulpinile de coriandru, coaja de lămâie şi usturoiul.
Adu supa până aproape de punctul de fierbere – nu o lăsa să clocotească, pentru a nu-i schimba aromele delicate.
Gustă şi asezonează doar dacă este nevoie. între timp, pregăteşte orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi amestecă-l cu frunzele de coriandru.
Toarnă supa în boluri şi pune orezul deasupra.
Pofta buna!