Supa de pui cu verdeata si smantana
PrinteazaSupa de pui cu verdeata si smantana din: piept de pui, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare, smantana.
Ingrediente:
- 1 piept de pui cu os
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină potrivită
- 1 ceapă
- tăieţei cu ou (sau de casă)
- pătrunjel verde
- sare
- smântână (opţional)
Mod de preparare Supa de pui cu verdeata si smantana:
Cureţi pieptul de pui de piele, îl speli şi îl pui la fiert în 2-3 I de apă cu puţină sare.
Indepărtezi cu grijă spuma formată până rămâne zeama limpede şi curată.
Intre timp, cureţi zarzavaturile, le speli şi le tai bucăţi mari sau le laşi întregi.
Când carnea este bine Fiartă, o scoţi din oală, îndepărtezi oasele şi o tai fâşii.
Introduci în supă zarzavaturile, întregi sau tăiate bucăţi mari, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. Scoţi deoparte ceapa şi o arunci.
Separat, fierbi tăieţeii în apă cu sare, îi scurgi de apă şi îi adaugi în supă.
Adaugi carnea şi după 2-3 clocote opreşti focul, adaugi pătrunjelul tocat sau frunzuliţe şi laşi supa să se aromatizeze, apoi o serveşti cu sau fără smântână, după preferinţa.
Pofta buna!
Supa de pui e cea mai buna!