Bame cu usturoi și unt din: bame, usturoi, unt, sare, piper, suc de lamaie. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. Ingrediente: 500g de bame proaspete sau congelate 3-4 […]
Supa de pui
PrinteazaSupa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 telina cu frunze
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 250 ml smantana
- 1 leg patrunjel verde
- 2 ramurele de rozmarin
- 3 fire de praz
- 2,5 l apa
- 60 g unt sau 5 linguri ulei de masline
- 2 cartofi
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, tranşaţi-l în bucăţi potrivite. Lăsaţi deoparte pieptul de pui, celelalte bucăţi de carne puneţi- le la fiert împreunăcu ceapa, dafinul, pătrunjelul şi ţelina. Fierbeţi la foc foarte mic, până când carnea se desprinde de pe oase.
Tăiaţi în rondele 2 fire de praz şi frunzele de ţelină. Căliţi-le în unt, timp de 10 minute.
Adăugaţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, vinul şi supa strecurată în care a fiert carnea.
Lăsaţi să fiarbă 20 de minute. între timp, tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe şi rumeniţi-le în unt sau ulei.
Adăugaţi în vas, după ce carnea este rumenită uniform şi prazul rămas, tăiat în felii subţiri.
Turnaţi peste ele supa în care au fiert legumele şi smântână. Serviţi supa-cremă în castroane încălzite.
Deasupra puneţi cubuleţeţe din piept de pui, rozmarinul şi rondele călite de praz.
Supa de pui
Pofta buna!