Supa de pui

Printeaza

O reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Supa de pui

  • 1 pui
  • 1 telina cu frunze
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • 1 leg patrunjel verde
  • 2 ramurele de rozmarin
  • 3 fire de praz
  • 2,5 l apa
  • 60 g unt sau 5 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, tranşaţi-l în bucăţi potrivite. Lăsaţi deoparte pieptul de pui, celelalte bucăţi de carne puneţi- le la fiert împreunăcu ceapa, dafinul, pătrunjelul şi ţelina. Fierbeţi la foc foarte mic, până când carnea se desprinde de pe oase.

Tăiaţi în rondele 2 fire de praz şi frunzele de ţelină. Căliţi-le în unt, timp de 10 minute. Adăugaţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, vinul şi supa strecurată în care a fiert carnea. Lăsaţi să fiarbă 20 de minute. între timp, tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe şi rumeniţi-le în unt sau ulei.

Adăugaţi în vas, după ce carnea este rumenită uniform şi prazul rămas, tăiat în felii subţiri. Turnaţi peste ele supa în care au fiert legumele şi smântână. Serviţi supa-cremă în castroane încălzite. Deasupra puneţi cubuleţeţe din piept de pui, rozmarinul şi rondele călite de praz.

Supa de pui

Supa de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.