Supa de raci cu jambon si ghimbir
PrinteazaSupa de raci cu jambon si ghimbir din: spanac proaspăt, apa, grăsime de jambon, ceapă, hasma, jambon, raci mici, ghimbir, cimbrisor, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspăt
- 1 l apă
- 1 lingură de grăsime de jambon
- 150 g ceapă
- 100 g haşmă
- 300 g jampon
- 300 g răci mici
- 1 praf de ghimbir
- 1 praf de cimbrişor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supa de raci cu jambon si ghimbir: Se fierbe spanacul în apă sărată potrivit, după care se lasă să se scurgă în strecurătoare, fără să se aaince apa.
Se taie mărtint ceapa şi haşma. Se taie jambonul cubuleţe, se curăţă racii fără să fie decorticaţi, dar tăindu-li-se capul.
Se pune grăsimea de jambon la topit într-o cratiţă apoi se căleşte ceapa şi haşma. Când începe să se rumenească, se adaugă jambonul cubuleţe şi racii, după care se pune jumătate din apa în care a fiert spânacul.
Când reîncepe să fiarbă, se pune spanacul în cratiţă, se dă gust cu puţin ghimbir, sare, puţin piper, un praf de cimbrişor.
Se lasă la foc 30 de minute şi această supă aburindă se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!