Supa racita de castraveti
PrinteazaSupa racita de castraveti din: castraveti, avocado, ceapa, usturoi, supa de legume, lamaie, iaurt, lapte batut, sare, piper, chimen, ridichi.
Ingrediente:
- 2 castraveţi de salată
- 2 fructe de avocado
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 I supă de legume
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 250 g iaurt
- 250 ml lapte bătut
- sare
- piper Cayenne
- praf de chimen
- 1 legătură de ridichi
Mod de preparare Supa racita de castraveti:
Se spală castraveţii, se curăţă şi se taieîn jumătate, pe lung. Se îndepărtează seminţele, după care pulpa se taie bucăţi.
Se taie în jumătate fructele de avocado, se îndepărtează sâmburii, apoi pulpa se scoate cu o lingură.
Se curăţă cepele şi se,taie cuburi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie jumătăţi.
Se pasează cu mixerul vertical bucăţile de avocado şi de castravete, ceapa şi usturoiul, după care amestecul se toarnă peste supa de legume.
Se încorporează cu grijă în amestec zeama de lămâie, iaurtul şi laptele bătut.
Se condimentează compoziţia cu sare, piper şi praf de chimen. In continuare, supa se lasă la răcit circa 1 oră.
Intre timp, se curăţă ridichile, se spală şi se taie felii. Se toarnă supa în farfuri şi se serveşte ornată cu feliuţe şi frunze de ridiche.
Pofta buna!