Supa racoritoare de cocos cu legume si mango
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de supa racoritoare de cocos cu legume si mango din: ceapa rosie, ghimbir, dovlecel, curry, supa de legume, legume, sare, piper, alune, mango, suc de limeta, lapte de cocos si ulei.
- 1 ceapă roşie, tocată fin
- 1/2 linguriţă ghimbir pulbere
- 200 g dovlecel, tăiat felii
- 1 linguriţă curry pulbere
- 400 ml supă de legume
- 200 g legume tăiate julienne (fâşii subţiri) – morcovi, ardei graşi, praz, sparanghel, ţelină
- sare
- piper
- 2 linguri alune nesărate prăjite, sfărâmate
- 250 g mango, tăiat cuburi
- 2 linguri suc de la o limetă
- 400 ml lapte de cocos neîndulcit
- ulei de gătit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie încinsă se pune puţin ulei, apoi ceapa roşie tocată, praful de ghimbir şi dovlecelul tăiat. Se amestecă legumele la foc mare. fară a le lăsa să-şi schimbe culoarea. Se adaugă curry şi se agită tigaia, amestecând rapid şi continuu legumele (sote).
Se toarnă supa, se acoperă şi se lasă la foc mediu 20 de minute. Intre timp, se încinge ulei într-o tigaie mare şi se aruncă legumele tăiate julienne: morcovi, ardei, praz, sparanghel si ţelină. Se lasă pe foc până ce devin crocante.
Se adaugă sare şi piper. Se adaugă cubuleţele de mango şi alunele nesărate, prăjite şi sfărâmate şi se toarnă peste amestec zeama de limetă. Legumele din supă se strecoară, se mixează apoi se amestecă cu zeama de legume, se pune pe foc şi se adaugă laptele de cocos, sare şi piper.
Se serveşte plasând amestecul de mango şi legume în mijlocul bolului, peste care se toarnă supa de cocos. Este o supă dulce, delicioasă şi răcoritoare.
Poftă bună!