Supa Ramen. Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant.
Supa ramen
instant a uzurpat de fapt denumirea, ramen autentic fiind un adevărat deliciu culinar, apreciat de cunoscători. Supa se prepară cu tăiţei chinezeşti din făină de grâu. Există patru tipuri de supă ramen: shio (supă limpede de pui), tonkatsu (supă tulbure de porc), shoyu (supă asezonată cu sos de soia) sau miso (supă aromatizată cu o pastă făcută din boabe de soia fermentate).
Supele ramen
diferă de la o regiune la alta a Japoniei şi chiar de la un cartier la altul. De exemplu, ramen-ul legendar specific districtului Hakata este o supă tonkatsu garnisită cu carne de porc tăiată feliuţe, ghimbir murat, ceapă verde si seminţe de susan.
Supa Ramen
Pofta buna!
Cum se preparare:
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Supa de pui cu coriandru din: ulei de masline, ceapa telina, ardei iute, usturoi, pui, supa de pui, rosii, oregano, chimion, lime, coriandru, avocado. Poate iti place si: Supa de pui cu salata si legume Supa de pui cu taietei de casa Supa de pui cu dovlecei Supa de pui cu legume si fidea […]
Supa cu fidea de orez si pasta de curry din: ulei usturoi, ghimbir, pasta de curry, cartof dulce, bok choy, supa de legume, lapte de cocos, sos de peste, zahar brun, fidea de orez, ceapa rosie, coriandru, sos sriracha. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras 2 linguri […]
Cum se prepara Supa de pui cu galuste pufoase (VIDEO)
Supa de pui cu galuste pufoase: Cum se prepara Supa de pui cu galuste pufoase: Pofta buna!
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ramen reteta
- supa ramen
- reteta ramen
- reteta ramen japonez
- supa ramen japoneza
- cum se face ramen
Interesanta, dar lipseste reteta
Las aici reteta pentru supa ramen:
1 kg tacam de pui
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei de usturoi
3-4 cm de ghimbir
oua fierte tari
ceapa verde
optional: frunze de spanac,ciuperi
sos de soia
taitei instanti
Mod de preparare:
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.
In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.
Se serveste fierbinte,eventual se mai poate adauga usturoi.
Interesant supa ramen
Arata bine din poze, daca te apuci s-o faci, nu stiu daca iese 🙂
Zici ca-i supa la plic, din aia chinezeasca :))