Supa rapida cu dovlecel si mazare
PrinteazaSupa rapida cu dovlecel si mazare din: apă, ceapă, dovlecel, mazăre, păstăi, roşii, sare, ţelină, frunze varză, ou, iaurt sau smântână, verdeaţă.
- 2 l apă
- 1 ceapă
- 1 dovlecel
- 1 mână mazăre
- 1 mână păstăi
- 3-4 roşii
- sare
- 1/2 ţelină
- 2 frunze varză
- 1 ou
- 150 g iaurt sau smântână
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi legumele, cu excepţia roşiilor, le tai după specificul fiecăreia, apoi le pui la fiert într-o oală cu apă rece. Laşi să fiarbă legumele la foc mic.
Când zarzavatul este fiert, adaugi roşiile tocate cubuleţe sau date pe râzătoare şi sarea.
Când zarzavatul este foarte bine fiert, strecori supa. în castronul în care serveşti supa, pui oul, baţi bine cu furculiţa şi adaugi smântână sau iaurtul. Torni apoi supa în castron, încet, amestecând continuu până transferi toată supa.
Presari deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!