Supa de rasol de vita
PrinteazaSupa de rasol de vita din: carne de vita sau rasol de vita cu maduca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, zdrente sau galusti din gris, apa.
- un kg carne de vită (sau rasol de vacă cu măduvă, ori rasol alb şi un os)
- o ceapă
- un morcov
- un pâătrunjel
- o jumătate telină
- 2 linguri orez
- zdrenţe sau găluşti de griş
- 2,5 l apă
Mod de preparare:
Se spală bine carnea, se taie bucăţi şi, împreună cu osul, se pun la fiert, la foc mic. Se spumuieşte. Se adaugă zarzavatul, curăţat şi spălat.
După ce a fiert carnea, supa se strecoară şi se pun găluşti de griş, zdrenţe, sau orez, ori fidea. Rasolul se serveşte cu garnitură de legume fierte în supă şi cu cartofi fierţi.
Ca sosuri se recomandă: sosul de hrean cu smântână, sosul de muştar sau sosul din mujdei.
Pofta buna!