Supa andaluza cu carne de rata din: carne de rata, vin, praz, prune, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne de raţă 3 l apă 1 os de viţel 1 pahar cu vin roşu 350 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr pătrunjel verde Mod de preparare: Spălaţi foarte bine raţa, […]
Supa de rata cu taitei
PrinteazaSupa de rata cu taitei din: tacamuri de rata, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, pastarnac, taitei, sare.
- tacâmuri de raţă
- 3 morcovi
- 2 cepe
- o felie rădăcină telină
- 0 rădăcină pătrunjel
- o rădăcină păstârnac
- tăiţei
- sare
Mod de preparare:
Tacâmurile de raţă se spală foarte bine şi se curăţă, dacă este cazul.
Se pun la fiert cu doi litri de apă cu puţină sare. Se ia spuma şi se lasă la fiert o oră.
Se pun legumele curăţate si tăiate cubuleţe şi se continuă fierberea până ce acestea s-au fiert.
Se adaugă şi tăiţeii, dar şi sare, după gust.
Se lasă să dea un clocot, se trage oala de pe foc, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute deoparte înainte de a se consuma.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de rata cu ciuperci
Supa de rata cu ciuperci din: carne de rata, costita, praz, telina, ciuperci, sare, cimbru, verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de raţă 150 g costiţă afumată 2 fire de praz 1 ţelină 250 g ciuperci sare cimbru verdeaţă 3 l apă Mod de preparare: Tăiaţi raţa în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apa […]
Supa picanta de rata
Supa picanta de rata din: pulpa de rata, ulei de arahide, chili, usturoi, hasme, sos de peste, ciuperci, sos de chili, lapte de cocos, busuioc. Ingrediente: 400 g pulpă de raţă sau resturi de friptură de raţă 1-2 linguri ulei de arahide 3 buc. chili roşu 3 căţei de usturoi 3 hasme 3 linguri sos […]
Pofta buna!