Supă de raţă
PrinteazaCu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor iz de fum.
Nu mai este nevoie decât de un pumn de tăiţei şi de nişte varză chinezească tăiată faşii. Pentru un oaspete mai de seamă, în supă se vor adăuga şi câteva felii de piept de raţă la grătar, împreună cu câteva ciuperci enoki.
In sud-estul Franţei, carnea de raţă joacă un rol important în prepararea unei consistente supe de varză cu fasole, numită garbure. Cum în această regiune se prepară şi confit de raţă, bucăţile de carne mai puţin aspectuoase, care nu se folosesc pentru confit, se toacă şi se pun în această supă foarte hrănitoare.
Chiar şi gelatina sărată de pe fundul borcanului de confit are o aromă plăcută de carne de raţă.
Una dintre cele mai interesante supe de rată, şi anume czarnina, provine din Polonia. Czarnina este o supă dulce-acrişoară, care are în compoziţie fructe uscate şi este aromatizată cu enibahar şi cuişoare. Ea este unul dintre felurile de mâncare tradiţionale de Paşte din această ţară şi se serveşte fie cu tăiţei cu ou, fie cu găluşte din cartofi. Ingredientul secret al czarninei este sângele de raţă, folosit pentru a îngroşa supa. Nu se recomandă celor slabi de inimă!
Supă de raţă cu varză kale
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ceapa mijlocie, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 legatura mijlocie de frunze de varza kale
- 400 ml supa de pasare
- 1/2 piept de rata fiert si taiat feliute
- 75 ml smantana dulce
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 25 g branza brie
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa şi usturoiul 2-3 minute. Puneţi frunzele de kale şi căliţi totul încă 2 minute. Turnaţi supa de pasăre şi adăugaţi carnea şi smântână dulce. Când supa începe sâ clocotească, micşoraţi focul şi fierbeţi-o la foc mic 10-12 minute.
Puneţi supa într-un blender electric sau manual şi pasaţi-o până devine ca un piure fin, apoi puneţi-o din nou pe foc şi asezonaţi-o cu sare şi piper.
La sfârşit adăugaţi brânza şi amestecaţi supa până se topeşte.
Supă de raţă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de rata
Ce pofta mi-ai facut de o supa de rata