Supa cu ravioli

Printeaza

Supa cu ravioli – Rețetă rapidă și gustoasă: o rețetă ușor de preparat și foarte satisfăcătoare, perfectă pentru o masă rapidă și hrănitoare.

Ravioli, cu umplutura lor delicioasă, combină perfect cu supa caldă și aromată, transformând această rețetă într-un fel de mâncare reconfortant și plin de savoare.

Poți folosi ravioli proaspăt sau congelat, iar supa poate fi personalizată cu legume sau carne, în funcție de preferințe.

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 250 g ravioli (cu carne, brânză sau legume, după preferință)
  • 1 litru de supă de pui sau legume (făcută acasă sau din concentrat)
  • 1 morcov mare, tăiat rondele
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de sare (sau după gust)
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor)
  • 1/2 cană de spanac proaspăt sau frunze de busuioc (opțional, pentru un plus de prospețime)

Mod de preparare:

Pregătirea legumelor:

Într-o oală mare, adaugă uleiul de măsline și călește ceapa și morcovul la foc mediu timp de 5-7 minute, până când ceapa devine translucidă și morcovul începe să se înmoaie.

Adăugarea supii:

Se pune supa de pui sau legume și lasă să fiarbă la foc mic. Adaugă ardeiul gras, usturoiul și condimentele (oregano, sare și piper). Lasă supa să fiarbă timp de 10-15 minute, până când legumele sunt fragede.

Adăugarea ravioli:

Pune ravioli în supă și lasă-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei, aproximativ 5-7 minute, până când ravioli se ridică la suprafață).

Finalizarea:

Dacă dorești, adaugă spanac sau busuioc proaspăt în ultimele minute de fierbere pentru un plus de prospețime.

Servirea:

Servește supa fierbinte, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Valori nutriționale per porție (aproximativ 250 ml):

  • Calorii: ~250 kcal (în funcție de tipul de ravioli și supa folosită)
  • Proteine: 12 g
  • Grăsimi: 8 g
  • Carbohidrați: 30 g
  • Fibre: 3 g

Poți adăuga o felie de pâine prăjită sau un dressing simplu pentru a complementa supa. Această rețetă este versatilă și poate fi personalizată cu diverse tipuri de ravioli, în funcție de preferințele tale (cu carne, brânză, legume sau chiar fructe de mare).

Supa cu ravioli varianta

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 frunze ţelină
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 cubuleţ de legume
  • 1 conservă de 400 g roşii
  • 1 conservă de 400 g fasole boabe albă scurse
  • 125 g ravioli

 

 

Mod de preparare:

Topeşti gră­simea într-un vas larg şi că­leşti legumele tăiate felii. Adaugi cubul de legume, 1 l apă, roşiile din conser­vă, piureul de roşii, şi raviolii.

Fasolea o adaugi spre sfârşitul fierberii.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.