Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă
PrinteazaSupă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă
- 180 g şuncă afumată slabă
- 600 g ciuperci
- l supă tare
- 11/2 bors
- 13/4 l apa
- 2 bucăţi sfeclă
- 1 legătură leuştean
- sare
- 2 ouă
- 200 g smantană
- zeamă de lămaie
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de lămîie şi sare, apoi se scot si se toacă mărunt împreună cu şunca.
Se mai adaugă 2 ouă fierte tari tocate, zeama de sfeclă, restul de supă şi zeama în care au fiert ciupercile, borşul şi leuşteanul tocat.
Se amestecă pe ghiaţă şi se serveşte rece cu smantană la sosieră.
Pofta buna!