Supa rece de castraveti cruzi
PrinteazaSupa rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura, castarveti, smantana, sare, piper, marar.
- 4 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- albitura
- 2 castraveti mari
- 1 cana cu smantana
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în 2 l de apă caldă.
Ceapa o puneţi după ce supa dă în clocot, apoi săraţi. Fierbeţi acoperit la foc mic 30 min, scoateţi legumele şi lăsaţi supa să se răcească (punând oala într-o oală mai mare cu apă rece), daţi supa la congelator 5 min, cât pregătiţi castraveţii.
Curăţaţi castraveţii de coajă şi seminţe, îi tăiaţi cuburi, îi puneţi în supă. Dregeţi cu smântână, puneţi mărar, serviţi supa rece. Din legumele fierte faceţi salată â la russe. Serviţi supa cu pâine prăjită.
Supa rece de castraveti cruzi
Pofta buna!