Supa rece de castraveti cu ridichi
PrinteazaSupa rece de castraveti cu ridichi din: castraveti, avocado, ceapa, usturoi, iaurt, zara, sare, piper, chimion, ridichi.
- 2 castraveţi de salată (Fabio)
- 2 avocado
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 l supă de legume
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 250 g iaurt
- 250 ml zară
- sare
- piper Cayenne
- praf de chimion
- 3 legătură de ridichi
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se cojesc şi se taie in jumătate pe lung. Se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi. Fructele de avocado se taie în jumătate, li se scot sâmburii, apoi pulpa se desprinde de pe coajă cu o lingura.
Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe, iar căţeii de usturoi se cojesc şi se zdrobesc. Se pasează cu mixerul vertical bucăţile de avocado şi de castravete, ceapa şi usturoiul, după care amestecul se înglobează în supa de legume.
In continuare, se încorporează zeama de lămâie, iaurtul şi zara. Compoziţia se condimentează cu sare, piper şi praf de chimion. Supa se păstrează apoi la rece circa o oră.
Intre timp, se curăţă ridichile, se spală şi se taie felii. Se toarnă supa în farfurii şi se serveşte ornată cu feliuţe şi frunze de ridiche.
Supa rece de castraveti cu ridichi
Pofta buna!