Supa rece de castraveti

Printeaza

Supa rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta, apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite.

Ingrediente:Supa_rece_de_castraveti

  • 2 castraveti mari tocati cubulete
  • 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • o mana de frunze de menta (puteti folosi o combinatie de menta cu marar)
  • o cana de apa rece
  • sare dupa gust
  • zeama a jumatate de lamaie
  • jumatate de migdale prajite (optional)

 

Mod de preparare:

Mixaţi într-un blender două treimi din castraveţi, iaurtul, usturoiul, menta şi apa până devin pastă. Dacă e nece­sar, mai adăugaţi apă. Consistenta trebuie să fie aceea a unei creme. Transferaţi într-un recipient cu capac, adăugaţi sare şi zeamă de lămâie. Nu vă zgârciţi cu niciuna dintre ele.

Supa trebuie să fie sărată şi acrişoară. Adăugaţi şi restul ingredientelor, amestecaţi şi tinefi recipientul acoperit la frigider cel puţin o oră înainte de servire. Dacă doriţi, puteţi garnisi cu migdale prăjite.

Supa rece de castraveti

Supa_rece_de_castraveti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. ASta arata mai mult a smantana rece :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.