Supa rece de legume cu ceapa verde
PrinteazaSupa rece de legume cu ceapa verde din: ulei, ceapă roşie, usturoi, ardei gras, castravete, roşii, sare, piper măcinat, zahăr, oţet, făină, ceapă verde.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă mare roşie
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 castravete
- 600 g de roşii
- sare
- piper măcinat
- puţin zahăr
- oţet
Pentru servit:
- 4-5 linguri de făină
- 1 legătură de ceapă verde
Mod de preparare:
Ceapa dată pe râzătoare se înăbuşă în ulei până devine sticloasă, se adaugă usturoi pişat, ardei, castravete şi roşii.
Se sting cu 1,2 litri de apă, se condimentează şi se fierb trei sferturi de oră.
Se amestecă bine cu mixerul şi se pune la rece.
Se serveşte cu smântână, iar deasupra se presară ceapă verde tăiată mărunt.
Pofta buna!