Supă rece de legume – Gazpacho
PrinteazaSupă rece de legume din: rosii, castraveciori, usturoi, ardei, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa rosie, rosie, sare, piper. Supa negătită pe foc este cunoscuta şi sub denumirea de supă crudă sau supă raw. Aceste combinaţii de legume amestecate la blender pot fi „gătite” extrem de uşor şi rapid. în plus, nefiind fierte, legumele si verdeţurile nu pierd din conţinutul în anumite vitamine.
- 3-4 rosii mari, bine coapte
- 2-3 castraveciori
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei
- 2 linguri ulei de masline
- otet de vin sau zeama de lamaie
- 1/2 ceapa rosie mica
- 1 rosie uscata la soare (optional, inmuiata bine in apa)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, usturoiul, castraveţii şi ardeiul, scobiţi partea cu seminţe a roşiilor, tăiaţi-le pe toate în bucăţele. Puneţi în blender toate ingredientele. Procesaţi şi adăugaţi apă rece până obţineţi consistenţa dorită.
Presăraţi crutoanele de pâine, cu verdeţuri tocate – busuioc, mentă sau pătrunjel – şi ornaţi cu bucăţele de roşii şi castravete. Serviţi supa imediat, cât mai rece.
Supă rece de legume
Pofta buna!
Foarte bine arata supa rece de legume 😀
Si mie-mi place supa asta