Supa rece de legume

Printeaza

Supa rece de legume

Supa rece de legume

Ingrediente:

  • 500 g rosii carnoase
  • 1 tulpina de telina
  • 1 castravete
  • 2 ardei grasi rosii si 1 galben
  • 1 ceapa
  • 6 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • piper cayenne
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sue de portocale
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Pregatiti legu­mele si taiati rosiile in opt. Taiati telina felioare rotunde. Puneti deoparte verdeata de la telina. Curatati castravetele, taiati-l pe lung si indepartati-i semintele cu o lingura.

Taiati ardeiul in doua si tocati cate o jumatate cubulete. Pasati un sfert din rosiile pregatite cu mixerul. Tocati jumatate din ceapa cubulete.

Adaugati restui impreuna cu jumatatile de ardei peste ro­siile pasate si continuati sa pasati.  Dati legumele pasate printr-o strecuratoare fina. Incorporati pesmetul.

Condimentati supa crema cu sare, piper si piper cayenne pana obtineti un gust picant. Curatati ustu­roiul, tocati-l marunt si adaugati-l in supa impreuna cu legumele taiate cubulete.

Adaugati sucul de lamaie si uleiul de masline, acoperiti supa cu un capac si lasati-o cca. 2 ore la frigider. Ornati supa cu verdeata de la telina si, eventual, cu peperoni.

Supa rece de legume

Supa rece de legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place supa rece, asa ca nu dau gramada sa gust asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.