Supa rece de legume
PrinteazaSupa rece de legume
Ingrediente:
- 500 g rosii carnoase
- 1 tulpina de telina
- 1 castravete
- 2 ardei grasi rosii si 1 galben
- 1 ceapa
- 6 linguri pesmet
- sare
- piper
- piper cayenne
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri sue de portocale
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pregatiti legumele si taiati rosiile in opt. Taiati telina felioare rotunde. Puneti deoparte verdeata de la telina. Curatati castravetele, taiati-l pe lung si indepartati-i semintele cu o lingura.
Taiati ardeiul in doua si tocati cate o jumatate cubulete. Pasati un sfert din rosiile pregatite cu mixerul. Tocati jumatate din ceapa cubulete.
Adaugati restui impreuna cu jumatatile de ardei peste rosiile pasate si continuati sa pasati. Dati legumele pasate printr-o strecuratoare fina. Incorporati pesmetul.
Condimentati supa crema cu sare, piper si piper cayenne pana obtineti un gust picant. Curatati usturoiul, tocati-l marunt si adaugati-l in supa impreuna cu legumele taiate cubulete.
Adaugati sucul de lamaie si uleiul de masline, acoperiti supa cu un capac si lasati-o cca. 2 ore la frigider. Ornati supa cu verdeata de la telina si, eventual, cu peperoni.
Supa rece de legume
Pofta buna!
Mie una nu-mi place supa rece, asa ca nu dau gramada sa gust asa ceva