Supa rece de praz, pere si cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de chives si iaurt degresat.
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 225 g praz, tocat fin
- 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe
- 2 pere de desert, descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe
- 10-12 bobiţe de şofran
- 900 ml bulion de legume
- sare şi piper negru
ornare:
- câteva fire de chives
garnitură:
- 4 linguri iaurt degresat
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă. Se pun cartofii şi prazul şi se călesc 5-6 minute, amestecând frecvent, până când se înmoaie.
Se adaugă perele, şofranul şi bulionul şi se lasă să fiarbă. Când începe să clocotească se reduce flacăra, se acoperă şi se mai lasă la foc molcom 15 minute, sau până când legumele devin moi.
Se ia de pe foc şi se pasează până când totul devine un lichid omogen. Se potriveşte de gust. Se răceşte supa, apoi se acoperă şi se lasă la frigider cel puţin 30 de minute sau până când se serveşte.
Inainte de servire, se amestecă mai întâi câte o lingură de iaurt în fiecare castron cu supă, se ornează cu piper negru şi câteva fire de chives. Supa se serveşte călduţă, adăugându-se 1 linguriţă de curry la inceput.
Supa rece de praz, pere si cartofi
Poftă bună!