Supa rece de rosii cu busuioc
PrinteazaSupa rece de rosii cu busuioc din: rosii, usturoi, ardei gras, castravete, paine uscata, ulei de masline, otet, sare, castravete, ardei gras, busuioc.
- 1 kg rosii decojite
- 3 catei usturoi
- 1 ardei gras mare
- 1 castravete
- 100 g paine uscata
- 150 ml ulei de masline
- 2 linguri otet
- 2 lingurite sare
pentru ornat:
- 50 g castravete
- 50 g ardei gras
- cateva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Speli ardeiul şi castravetele, îi cureţi de codiţe şi seminţe şi îi tai cubuleţe. Inmoi pâinea şi o storci bine. Pui într-un blender toatele ingredientele, le zdrobeşti, adaugi uleiul, în fir subţire, şi potriveşti de sare.
Mixezi până când obţii o cremă de consistenţa dorită de tine, torni oţetul şi continui’să amesteci. Dai la frigider.
Serveşti supa rece ornată cu castraveţi şi ardei tăiaţi cubuleţe şi fără seminţe. Poţi adăuga, după gust, şi frunze de busuioc.
Supa rece de rosii cu busuioc
Pofta buna!