Supă rece de sfeclă
PrinteazaO reteta de supa rece de sfecla din: frunze de sfecla, cartofi, chefir, smantana, castraveti, frunze de ceapa, marar si sare.
- 1 legătură de frunze de sfeclă
- 500 g cartofi fierţi
- 500 g chefir
- 1 dl smântână fermentată
- 2 ouă
- 2 castraveţi
- 1 legătură de frunze de ceapă
- 1 lingură de mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi frunzele de sfeclă şi de ceapă. Puneţi-le într-o oală cu 1/2 l de apă rece. Lăsaţi-le să se răcească în apă, fără a le scurge. Puneţi ouăle în apă rece şi fierbeţi-le 10 minute de când începe să clocotească apa.
Curăţaţi şi tăiaţi castraveţii în patru, pe lung, scoţându-le seminţele. Apoi tăiaţi-i bucăţele şi puneţi-i în oală peste frunzele de sfeclă şi de ceapă.
Adăugaţi mărarul tocat, chefirul (dacă nu găsiţi, înlocuiţi-l cu aceeaşi cantitate de iaurt alb fără grăsime, diluat în puţin lapte gras), smântână fermentată, ouăle fierte tari, mărunţite, şi un praf de sare. Amestecaţi bine totul. Serviţi supa în farfurii individuale, cu garnitură de cartofi fierţi tăiaţi bucăţele.
Supă rece de sfeclă
Poftă bună!