Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
PrinteazaO reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine, migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de migdale si gheata.
- 200 g de pâine albă, ţărănească
- 150 g de migdale
- 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare
- 200 ml de ulei de măsline extravirgin, plus încă puţin pentru a asezona (opţional)
- 1 1/2-2 linguri de oţet sherry
- 350-400 ml de apă rece ca gheaţa
Pentru ornat:
- 150-200 g de struguri albi fără sâmburi, tăiaţi pe din două
- 2 linguri de fulgi de migdale sau de migdale întregi prăjite
- 1 mână de cuburi de gheaţă (opţional)
Mod de preparare:
Indepărtaţi coaja de la pâine, apoi tăiaţi pâinea cuburi şi aşezaţi-o într-un bol. Turnaţi suficientă apă rece pentru a o acoperi, lăsaţi-o să se înmoaie 2-3 minute, apoi stoarceţi apa în exces din pâine.
Puneţi pâinea într-un mixer sau un blender. Adăugaţi migdalele, usturoiul, uleiul de măsline şi oţetul sherry şi amestecaţi până se omogenizează. Apoi turnaţi treptat apa rece şi amestecaţi cu mixerul, până când supa capătă consistenţa smântânii. Dacă o preferaţi mai subţire, mai adăugaţi puţină apă. Turnaţi supa într-un castron, acoperiţi-o şi lăsaţi-o la frigider până se răceşte bine.
Turnaţi supa în boluri răcite şi ornaţi-o cu boabele de struguri tăiate pe din două şi cu fulgii de migdale. Dacă doriţi, adăugaţi un cub de gheaţă în fiecare bol şi stropiţi cu ulei de măsline înainte de servire.
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
Pofta buna!