Supă rece de morcovi cu ghimbir – usor de preparat
PrinteazaSupă rece de morcovi cu ghimbir: morcov, ceapa, unt, ghimbir, zahar, supa de legume, smantana, sare, piper, limeta, frunze coriandru, menta.
- 600 g morcovi
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 1 lingură ghimbir ras
- 2 linguriţe zahăr
- 1 I supă de legume
- 150 ml smântână
- sare
- piper
- sucul de la 1 limetă
- frunze de coriandru sau mentă
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi îi speli, apoi îi tai felii. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în unt.
Adaugi morcovii, ghimbirul ras şi zahărul şi le căleşti, apoi adaugi supă şi laşi să fiarbă circa 15 minute.
Laşi să se răcească supa, o pasezi şi o treci prin strecurătoare.
Adaugi smântână, condimentezi după gust cu sare, piper şi suc de lămâie verde.
Dai supa la, frigider până în momentul servirii şi ornezi cu frunze de coriandru sau mentă.
Pofta buna!