Supă rece cu morcovi şi ghimbir
PrinteazaO reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi, supa de pui, suc de lamaie si coriandru.
- 1 ceapă mică, tocată fin
- o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare
- 6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1 centimetru
- 3 ceşti cu supă de pui
- 1/4 ceaşcă cu suc de lămâie
- coriandru
Mod de preparare:
Pune morcovii, ceapa, apă, supa şi ghimbirul într-un vas şi pune-l la fiert la foc mare. Dă focul mic şi mai lasă vasul acoperit încă 10-12 minute. Lasă apoi la răcit 5 minute. Toarnă conţinutul într-un blender şi lasă-l până se obţine o cremă. Pune-o apoi iar la foc mic timp de 2-3 minte.
Toarnă supa în vase şi asezonează cu piper după gust şi coriandru. Se serveşte cu pâine.
Supă rece cu morcovi şi ghimbir
Pofta buna!