Supa rece de sparanghel
PrinteazaO reteta de supa rece de sparagnhel din: sparagnhel, ulei de masline, ceapa, praz, sare, piper si patrunjel.
- 1 kg sparanghel curatat (cu partea lemnoasa indepartata)
- 3 linguri ulei de masline
- 4 cepe mari, tocate marunt
- 200 g praz, spalat si tocat marunt
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se taie varfurile sparanghelului si se pastreaza. Se taie fiecare in mai multe bucati, de circa 2,5 cl lungime. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, la foc mic. Se pune si rpazul si se mai caleste cam 10 minute.
Se pun bucatile de sparaghel, se adauga 900 ml de apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se da in fiert si se lasa pe foc 10 minute, fara capac. Se lasa sa se raceasca. Se toarna in blender si se amesteca pana cand devine fluid. Se pune in castroane si se lasa sa se raceasca complet.
Se pun varfurile de sparanghel intr-o si se fierb 2-3 minute, pana se inmoaie. Se scurg. Se adauga in supa si se da la frigider cateva orez. Inainte de servire, se dilueaza supa cu apa rece. Se serveste cu patrunjel deasupra.
Supa rece de sparanghel
Pofta buna!