Supa rece de tomate si busuioc

Printeaza

O reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si piper.

Ingrediente:Supa rece de tomate si busuioc

  • 1 ceapa mica, taiata in patru
  • 2 catei mari de usturoi, taiati in patru
  • 4 rosii mari
  • 1 1/2 cana suc de rosii (bulion)
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura otet (aromat de vin)
  • 1/2 ceasca busuioc proaspat, taiat
  • sos condimentat de ardei gras (optional)
  • sare de mare si piper dupa gust
  • 2 linguri de busuioc proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Se pun ceapa si usturoiul intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu mixerul.  Se taie rosiile in bucati si se adauga impreuna cu sucul de rosii in vas. Se amesteca cu mixerul pana cand amestecul devine ca un piure.

Se adauga restul de ingrediente, in afara celor doua linguri de busuioc, si se amesteca in continuare cu mixerul. Se pune compozitia intr-un vas mare si se pune la rece, amestecand din cand in cand.

Se toarna supa in boluri racite, in prealabil, si se presara peste fiecare portie cate o jumatate de lingura de busuioc tocat.

Supa rece de tomate si busuioc

Supa rece de tomate si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.