Supa rece
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline.
Ingrediente:
- 500 g roşii bine coapte
- 2 castraveţi
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 2 căţei de usturoi
- 2-3 linguri cu pesmet
- 2 linguri cu oţet din vin alb
- 2 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune ardeiul gras tăiat cu- buleţe, usturoiul şi castraveţii curăţaţi. Adaugă roşiile decojite şi pasate cu furculiţa şi ceapa tăiată
Răstoarnă amestecul de legume într-un blender şi pasează-le sau trece-le printr-o sită.
Adaugă pesmetul, uleiul şi oţetul şi lasă la rece minimum o oră, ca să se întrepătrundă aromele. Daca supa este prea groasa subtiaz-o cu apa rece sau cu suc de rosii.
Supa rece
Poftă bună!