Supa crema de dovlecei cu crutoane din: dovlecei, cartofi, ceapa, ulei, busuioc, seminte de dovleac, ardei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 cartofi 2 cepe mici 3 linguri ulei 1/2 linguriţă busuioc 100 g seminţe dovleac 2 ardei graşi roşii 1 ardei iute roşu sare piper crutoane Mod de preparare: Cureţi dovleceii, […]
Supă Ribollita
PrinteazaO reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii, morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Poate iti place si:
- 250 g fasole mare albă, uscată
- 2 cepe mici albe
- 2 roşioare lunguieţe, coapte
- 2 morcovi mici
- 1 tulpină de telină
- 400 g sfeclă
- 400 g varză
- 2 cartofi
- 200 g pâine de tară, feliată
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lăsaţi la înmuiat fasolea 8 ore, schimbându-i apa cel puţin o dată. Puneţi-o într-un vas de lut, turnaţi deasupra 1 I de apă rece, puneţi capacul şi fierbeţi-o la foc mic cel puţin 2 ore.
Intre timp, pregătiţi legumele: curăţaţi şi tocaţi cepele, spălaţi, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi bucăţele roşiile, scoţându-le seminţele.
Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi tulpina de ţelină şi morcovii. Spălaţi, scurgeţi şi tocaţi fin sfecla şi varza; spălaţi, curăţaţi şi feliaţi cartofii.
într-o cratiţă, căliţi ceapa în trei linguri de ulei extravirgin de măsline, adăugaţi toate celelalte zarzavaturi şi lăsaţi-le să prindă gust, apoi acoperiţi-le cu 5 dl din apa în care a fiert fasolea. Fierbeţi totul 20 de minute.
Când fasolea este fiartă, scoateţi jumătate din cantitate cu o spumieră şi puneţi-o deoparte. Restul mixaţi-l şi stingeţi focul. Adăugaţi piureul de fasole peste supa de legume şi fierbeţi 1 oră la foc mic, cu capac.
Dregeţi cu sare şi piper proaspăt măcinat din abundenţă, adăugaţi fasolea întreagă şi feliile de pâine uscată, apoi mai fierbeţi 10 minute.
Stinge-ţi focul, stropiţi cu restul de ulei extravirgin de măsline, piperaţi şi lăsaţi să se răcorească.
Puneţi ribollita în farfurii adânci şi serviţi-o. A doua zi este şi mai gustoasă.
Supă Ribollita
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Supa de cartofi cu lapte
Supa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 500 ml lapte 2 linguri unt o linguriţă făină sare Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare. Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca să nu rămână prea mult lichid […]
Supa de salata verde cu smantana
Supa de salata verde cu smantana din: salata, smantana, lamaie, faina, apa. Ingrediente: o salată mare 100 ml smântână o jumătate lămâie o linguriţă făină 750 ml apă Mod de preparare: Salata, care a fost spălată şi curăţată, se taie în bucăţi mai mari şi se fierbe în apă sărată şi cu sucul de […]
Supa crema de morcovi cu menta
Supa crema de morcovi cu menta din: morcovi, usturoi, ulei, dovlecei, paine, menta, sare, piper. Ingrediente: 700 g morcovi 2 căţei de usturoi 1 l supă vegetală ulei sare piper Pentru crocant de dovlecei: 2 dovlecei mari 1 felie de pâine uscată 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 1 fir de mentă proaspătă (opţional) […]
Pofta buna!
Este buna supa asta?