Supă Ribollita

Printeaza

O reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii, morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Supă Ribollita

  • 250 g fasole mare albă, uscată
  • 2 cepe mici albe
  • 2 roşioare lunguieţe, coapte
  • 2 morcovi mici
  • 1 tulpină de telină
  • 400 g sfeclă
  • 400 g varză
  • 2 cartofi
  • 200 g pâine de tară, feliată
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Lăsaţi la înmuiat fasolea 8 ore, schimbându-i apa cel puţin o dată. Puneţi-o într-un vas de lut, turnaţi deasupra 1 I de apă rece, puneţi capacul şi fierbeţi-o la foc mic cel puţin 2 ore.

Intre timp, pregătiţi legumele: curăţaţi şi to­caţi cepele, spălaţi, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi bucăţele roşiile, scoţându-le seminţele.

Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi tulpina de ţelină şi morcovii. Spălaţi, scurgeţi şi tocaţi fin sfecla şi varza; spălaţi, curăţaţi şi feliaţi cartofii.

într-o cratiţă, căliţi ceapa în trei linguri de ulei extravirgin de măsline, adăugaţi toate cele­lalte zarzavaturi şi lăsaţi-le să prindă gust, apoi acoperiţi-le cu 5 dl din apa în care a fiert fasolea. Fierbeţi totul 20 de minute.

Când fasolea este fiartă, scoateţi jumătate din cantitate cu o spumieră şi puneţi-o deoparte. Restul mixaţi-l şi stingeţi focul. Adăugaţi piureul de fasole peste supa de legume şi fierbeţi 1 oră la foc mic, cu capac.

Dregeţi cu sare şi piper proaspăt măcinat din abundenţă, adăugaţi fasolea întreagă şi felii­le de pâine uscată, apoi mai fierbeţi 10 minu­te.

Stinge-ţi focul, stropiţi cu restul de ulei extravirgin de măsline, piperaţi şi lăsaţi să se răcorească.

Puneţi ribollita în farfurii adânci şi serviţi-o. A doua zi este şi mai gustoasă.

Supă Ribollita

Supă Ribollita

Poftă bună!


Poate te intereseaza si:

Supa crema de dovlecei cu crutoane

Supa crema de dovlecei cu crutoane

Supa crema de dovlecei cu crutoane din: dovlecei, cartofi, ceapa, ulei, busuioc, seminte de dovleac, ardei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 cartofi 2 cepe mici 3 linguri ulei 1/2 linguriţă busuioc 100 g seminţe dovleac 2 ardei graşi roşii 1 ardei iute roşu sare piper crutoane   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, […]

Supa de cartofi cu lapte

Supa de cartofi cu lapte

Supa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 500 ml lapte 2 linguri unt o linguriţă făină sare   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare. Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca să nu rămână prea mult lichid […]

Supa de pui cu salata verde

Supa de salata verde cu smantana

Supa de salata verde cu smantana din: salata, smantana, lamaie, faina, apa. Ingrediente: o salată mare 100 ml smântână o jumătate lămâie o linguriţă făină 750 ml apă   Mod de preparare: Salata, care a fost spălată şi curăţată, se taie în bucăţi mai mari şi se fierbe în apă sărată şi cu sucul de […]

Supa crema de morcovi cu menta

Supa crema de morcovi cu menta

Supa crema de morcovi cu menta din: morcovi, usturoi, ulei, dovlecei, paine, menta, sare, piper. Ingrediente: 700 g morcovi 2 căţei de usturoi 1 l supă vegetală ulei sare piper Pentru crocant de dovlecei: 2 dovlecei mari 1 felie de pâine uscată 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 1 fir de mentă proaspătă (opţional)   […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este buna supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.