Supa rosie de conopida
PrinteazaSupa rosie de conopida din: morcovi, rosii, fasole, ceapa, telina, orez, conopida, ardei, boia, coriandru, ulei, sare, patrunjel.
- 2 morcovi
- 5 roşii sau 1 cutie roşii tăiate în bulion
- 100 g fasole verde proaspătă sau congelată
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 2 linguri orez
- 1 conopidă de circa 1/4 kg
- 1 ardei
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 vârf de cuţit seminţe de coriandru măcinate
- 2-3 linguri ulei
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovii, ceapa, ţelina şi ardeii. Desfaci conopida în bucheţele pe care le laşi în apă cu sare, pentru 10 minute. Tai mărunt ceapa şi ardeiul. Dai pe râzătoare sau tai cubuleţe morcovii şi ţelina.
Incingi uleiul în oala pentru supă şi căleşti ceapa, ardeiul, morcovii, boiaua şi ţelina, amestecând uşor.
Stingi cu 3 litri de apă fierbinte, în care pui la fiert conopida, obezul şi fasolea congelată sau pe cea proaspătă, în prealabil curăţată, spălată şi tăiată.
Când conopida e aproape fiartă, pui roşiile decojite, tăiate în cuburi şi orezul spălat şi înmuiat în apă rece. După 7-8 minute de fierbere, sărezi supa după gust, condimentezi cu coriandru, stingi focul şi presari pătrunjelul fin tocat.
Aduci la masă porţiile alături de pătrunjel proaspăt tocat.
Supa rosie de conopida
Pofta buna!