Supa de rosii cu ardei gras si cimbru
PrinteazaSupa de rosii cu ardei gras si cimbru din: roşii sau pastă de roşii, ceapa, ardei gras, supă de legume (poate fi şi din cuburi concentrate), cimbru, zahar, smantana, fire de busuioc, usturoi, ueli de masline.
Ingrediente:
- 250 g roşii sau pastă de roşii
- 2 cepe
- 3 ardei graşi
- 250 ml supă de legume (poate fi şi din cuburi concentrate)
- 10 g cimbru
- 10 g zahăr
- 100 ml smântână
- 3-4 fire de busuioc
- 1-2 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tocată şi usturoiul tocat, apoi adaugi ardeii tăiaţi bucăţi. Torni supa şi amesteci bine.
Adaugi cimbrul, roşiile piure sau pasta de roşii şi zahărul.
Le amesteci bine pe toate, încălzeşti tot amestecul şi adaugi sare şi piper, după gust.
Torni în farfuria supă şi ornezi cu câte o lingură de smântână şi un fir de busuioc.
Pofta buna!