Supa de rosii cu chifle
PrinteazaSupa de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa, morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar.
Ingrediente:
- 500 g faina pentru paine
- 100 g de unt cu usturoi, moale
- 2 lingurite de oregano uscat
- 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare
- ulei, pentru uns
- 1 ceapa tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 conserva de 400 g de rosii
- 1 cub pentru supa de legume
- 100 g de creme fraiche sau smanatana pentru gatit
- 1 praf de zahar (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Pregateste aluatul pentru paine dupa instructiunile de pe pachet, apoi intinde-l intr-un dreptunghi cu dimensiunile de 30×40 cm. unge aluatul cu 75 g din untul aromat, presara branza si ruleaza-l, cu latura mare spre tine.
Taie dreptunghiul in 8 bucati egale si transfera-le intr-o forma pentru tort, unsa cu putin ulei.
Asaza o bucata in centru si celelalte 7 pe lateral, ca o floare. Unge cu putin unt, apoi acopera cu folie alimentara si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald, pana cand faci supa.
Dupa ce si-a dublat volumul, da-l la cuptor timp de 25-30 de minute.
Incinge untul ramas intr-o craticioara, pana face spuma. Pune ceapa si morcovul si soteaza-le pana se inmoaie.
Adauga rosiile, cubul pentru supa, oregano si lasa sa fiarba timp de 20 de minute, apoi incorporeaza smantana.
Paseaza cu blenderul si asezoneaza (s-ar putea sa fie nevoie si de putin zahar).
Adauga suficienta apa fierbinte ca sa obii consistenta dorita.
Supa de rosii cu chifle
Pofta buna!
Ce bine arata supa de rosii!