Supa de rosii cu crema de hrean
PrinteazaSupa de rosii cu crema de hrean din: ceapa, hrean, telina verde, rosii decojite, sare, piper, sos worchester, tabasco, suc de lamaie, suc de rosii, vodca, sherry, smantana.
- 1 ceapa
- 2 linguri hrean proaspat ras
- 2 fire telina verde
- 400 g rosii decojite (din conserva)
- sare
- piper
- 3 lingurite sos Worchester
- 1 lingurita tabasco
- sucul de la 1 lamaie
- 800 ml suc de rosii de la frigider
- 50 ml vodca
- 1 lingura sherry sec
crema de hrean:
- 1 lingura hrean proaspat ras
- 4 linguri smantana
- sare
- piper
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se aşază într-o oală; se adaugă hreanul.
Se adaugă şi ţelina curăţată şi tocată, roşiile decojite tăiate cuburi şi sarea. Se dau în fiert, iar supa se condimentează cu piper, suc de lămâie, sos worchester şi tabasco.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească 2-3 ore.
Sosul de roşii se amestecă împreună cu vodcă şi sherry sec.
Se prepară crema de hrean: se amestecă hreanul cu smântână, bătând cu telul; se sărează, se piperează şi se adaugă suc de lămâie.
Se lasă să se răcească.
Se repartizează în boluri supa de roşii, se toarna sucul rece si se adauga cate o lingura de crema de hrean.
Supa de rosii cu crema de hrean
Pofta buna!