Supa de rosii cu crenvursti
PrinteazaO reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar si crenvursti.
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml rosii pasate
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa
- 1 conserva boabe de fasole rosie (425 g)
- sare
- 1 conserva de fasole boabe alba (425 g)
- piper
- nucsoara
- scortisoara macinata
- 1.2 lingura praf de chili
- 1-2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita zahar
- 4 crenvursti
- spaghete fierte in prealabil
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o oală, se căleşte ceapa şi se adaugă roşiile pasate. Se curăţă usturoiul şi se taie jumătăţi căţeii.Se adaugă la roşii, împreună cu supa şi se dau în clocot. Se reduce focul şi se lasă să fiarbă supa 10 min. fără capac.
Se scurg conservele de fasole şi boabele se adaugă în supă; se condimentează cu piper, nucşoară, un praf de scorţişoară, chili, cimbru, sare, zahăr şi piper. Se lasă să mai mai fiarbă 1 min. la foc moale.
Se ia oala de pe plită şi se aşază felii de crenvurşti. Se lasă să se pătrundă 5 min., se adaugă spaghete fierte şi se serveşte.
Supa de rosii cu crenvursti
Pofta buna!