Supă de roşii cu crutoane si brânză
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de busuioc, paine, usturoi si mozzarella.
- 400g de roşii de la conservă
- 1 lingură de zahăr fin
- 100ml supă de legume
- câte puţin sos Tabasco şi Worchestershire
- 2 linguri de mascarpone
- câteva frunze de busuioc fărâmiţate (opţional)
pentru crutoane:
- 1 pâine ciabatta de mărime medie, tăiată pe jumătate
- 1 căţel de usturoi, tăiat pe jumătate
- 125 g de brânză mozzarella, fărâmiţată
Mod de preparare:
Se pun roşiile, zahărul, supa şi sosurile într-o cratiţă de mărime medie cu ceva sare şi piper. Se fierbe totul timp de 5-10 minute.
Se adaugă mascarpone şi se amestecă în blender până se obţine o supă cu textură fină. Se pune supa înapoi în cratiţă şi se păstrează caldă.
Se încălzeşte grillul şi se prăjeşte ciabatta până se rumeneşte. Se freacă cu usturoi, se asezonează, apoi se acoperă cu brânză şi se pune sub grill până când brânza se topeşte şi se rumeneşte.
Se taie în bucăţi lungi, care se servesc cu supă, peste care se presară busuioc, după preferinţe.
Supă de roşii cu crutoane si brânză
Pofta buna!