Supa de rosii cu galuste de branza
PrinteazaSupa de rosii cu galuste de branza din: ceapa, telina, rosii, bulion, zeama de lamaie, patrunjel, ulei, branza, fulgi de ovaz, ou, sare, piper.
Pentru supă:
- 1 ceapă
- 2 tulpini de ţelină
- 1 conservă de roşii
- 200-300 ml bulion de roşii
- sare
- zeamă de lămâie
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Pentru găluşte:
- 120 g brânză de vacă
- 50 g (5 linguri) fulgi de ovăz fin
- 1 gălbenuş de ou
- 1/2 legătură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se adaugă restul ingredientelor, se sărează, se piperează şi se pune deoparte. In funcţie de mărimea gălbenuşului şi umiditatea brânzei ar mai putea fi nevoie de 1-2 linguri fulgi de ovăz.
Se fierbe 1,2-1,5 l apă şi se sărează. Se adaugă ceapa tăiată felii şi tulpina de ţelină feliată subţire. Când aproape au fiert, se adaugă conserva de roşii (dacă roşiile sunt întregi, se taie cubuleţe) şi bulionul.
Se lasă să dea în clocot, iar dacă e nevoie se mai subţiază cu apă şi se aduce iarăşi la fierbere. Din compoziţia cu brânză se modelează găluşte de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în supa ce fierbe mocnit.
Când găluştele se ridică la suprafaţă, supa este gata. Se potriveşte de sare şi eventual se acreşte cu puţină zeamă de lămâie, se presară pătrunjelul tocat şi se toarnă deasupra uleiul de măsline.
Supa de rosii cu galuste de branza
Pofta buna!