Supa de rosii cu galuste de faina
PrinteazaSupa de rosii cu galuste de faina din: rosii, sare, piper alb, condiment din legume uscate, ou, faina, apa, ulei, leustean, nucsoara.
- 2 kg rosii
- sare
- piper alb macinat
- condiment din legume uscate
- 1 ou
- 4-5 linguri faina
- 1 lingura apa
- 1 lingura ulei
- 1 legatura leustean
- 1 praf nucsoara
Mod de preparare:
Alegi roşii bine coapte, cărora le crestezi puţin coaja şi le opăreşti nu mai mult de 1 minut. Scoţi roşiile, le decojeşti şi le pasezi printr-o strecurătoare, astfel încât să rămână doar sucul şi pulpa. Pui la fiert sucul de roşii împreună cu sare, piper şi condiment din legume, după gust.
Pentru găluştele de făină, amesteci oul cu apa, un praf de sare şi făina. Va trebui să obţii o compoziţie ceva mai vâscoasă decât cea pentru găluştele de griş în supa care fierbe la foc mediu, pui câte o lingurita de compozitie si le lasi sa fiarba circa 7-8 minute, pana se ridica la suprafata.
La sfarsit, adaugi praful de nucsoara, uleiul si leusteanul taiat fin.
Supa de rosii cu galuste de faina
Pofta buna!