Supă de roşii cu găluşte rotunde

Printeaza

Supă de roşii cu găluşte rotunde

Ingrediente pentru supă:

  • 2 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri ulei
  • 100 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură vegeta

Ingrediente entru găluşte:

  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g griş
  • 200 g crutoane
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Supă de roşii cu găluşte rotunde: Legumele se curăţă, se spală bine şi se pun la fiert în 4 litri de apă. Roşiile se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert separat cu vegeta. Când legumele sunt fierte, se scot şi supa se strecoară.

De asemenea, roşiile se trec prin sită şi se pun în supă. între timp, se pregătesc găluştele rotunde. Laptele se amestecă cu untul şi sarea. Se încălzeşte şi se încorporează grisul, amestecând cu telul până ce devin o compoziţie mai groasă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Crutoanele de pâine prăjită, împreună cu ouăle, se adaugă compoziţiei de griş şi se frământă bine. Cu mâinile umede se formează găluşte rotunde, care se fierb în supă 15 minute, la foc mic.

Supa se serveşte caldă cu smântână şi verdeaţă.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.