Supa de rosii cu galuste si verdeata
PrinteazaSupa de rosii cu galuste si verdeata din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, albitura, zahar, patrunjel, sare, gris, ulei.
- 2 kg rosii sau 1 l suc
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 2 morcovi
- 1 lingura unt
- 1 radacina albitura
- 1 lingurita zahar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
pentru galuste:
- 2 oua
- 4-6 linguri cu gris
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Speli rosiile, cureti cepele si usturoiul si le tai bucati mari. Le pui intr-un vas, le acoperi cu apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, o ora. Dupa ce s-au racit, le treci prin sita ca sa obtii o pasta uniforma.
Separat, cureti morcovii si albitura, le splei, le toci si le pui la fiert cu 2 litri de apa incalzita.
Lasi sa fiarba acoperit 20 de minute, apoi adaugi in supa pasta de rosii. Sarezi dupa gust.
Bati ouale cu furculita, adaugi grisul in ploaie pana cand compozitia se tine de furculita.
Torni o lingura cu ulei si omogenizezi repede. iei cu lingura din amestecul de gris si pui in supa.
Acoperi oala si mai tii supa sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Potrivesti de sare, adaugi zaharul, untul si mai lasi sa dea cateva clocote.
Opresti focul si presari patrunjel tocat fin.
Supa de rosii cu galuste si verdeata
Pofta buna!