Supa de rosii cu hrisca
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu hrisca din: rosii, bulion de rosii, ceapa, hrisca, frunze de busuioc, telina, usturoi, sare si piper.
- 8 rosii mari sau 800 ml rosii in bulion
- 500 ml bulion de rosii
- 1 ceapa mica
- 100 g hrisca
- 1 lingura miere
- cateva frunze de busuioc
- 1/4 telina
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti hrisca spalat intr-un vas cu apa, pentru a se inmuia, timp de mai multe ore. Ce mai bine, de seara pana dimineata. Puneti intr-un belnder rosiile in bulion, telina taiata in cubulete si ceapa taiata marunt.
Adaugati sare, dupa plac si maruntiti ingredientele. Adaugati bulionul, mierea si hrisca inmuiata si scursa de apa. Amestecati din nou si apoi repartizati supa in castroane.
Presarati deasupra busuioc. Serviti supa cu felii de paine prajita, frecate cu usturoi si stropite cu ulei de masline, de dovleac sau porumb.
Supa de rosii cu hrisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba cu hrisca