Supa de rosii cu legume si orez
PrinteazaSupa de rosii cu legume si orez din: rosii, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ulei de masline, zahar, sare, piper, orez.
- 2 kg rosii bine coapte
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
- 2 linguri orez
Mod de preparare:
Intr-o oală de 5 litri, pui la fiert roşiile, ceapa şi rădăcinoasele curăţate, spălate, tăiate, împreună cu 1 linguriţă de sare şi apă cât să le cuprindă.
Strecori legumele fierte, păstrând supa în care au fiert. Pasezi legumele cu ajutorul mixerului vertical şi le reamesteci cu supa în care au fiert.
Completezi cu 1 cană de apă sau mai mult, dacă doreşti o supă mai fluidă.
Aşezi din nou oala pe foc, adaugi zahărul, piper şi sare după gust, iar când începe să fiarbă, pui orezul spălat şi, după 10 minute de fierbere la foc mediu, picuri uleiul de măsline şi stingi focul.
Poţi servi supa fie fierbinte, fie rece.
Supa de rosii cu legume si orez
Pofta buna!