Supa de rosii cu legume
PrinteazaSupa de rosii cu legume din: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, ardei, fasole verde, dovlecel, rosii, orez, smantana, unt.
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- o telină
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 cartofi
- 2 ardei graşi
- o mână de fasode verde
- un dovlecel
- 1,5 kg roşii
- o lingură orez
- 2 linguri smântână (facultativ)
- o lingură unt
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele, se spală bime, se taie bucăţi şi se pun la fiert în 2 l de apă fierbinte, cu un praf de sare.
Roşiile se fierb separat, apoi se trec prin sită. Când legumele sunt fierte, se scot din supă, iar în supă se toarnă sosul de roşii gros. Se pune orezul, sau găluşte de griş, ori zdrenţe şi se lasă să fiarbă.
La urmă se adaugă smântână şi untul.
Pofta buna!