Supa de rosii si morcovi

Printeaza

Supa de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper.

Ingrediente:

  • o ceapa mare feliata subtire
  • 6 rosii
  • jumatate de kilogramd e morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura de ulei de masline
  • o mana de frunze de busuioc tocate
  • 2 cani de apa
  • o cana de lapte
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aranjaţi ceapa, roşiile, morcovii şi usturoiul într-o tavă antiaderentă.

Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi sare şi piper. Coaceti legumele timp de 55 de minute până devin moi. Decojiti usturoiul.

Intr-un blender, adăugaţi jumătate din legume, jumătate din cantitatea de busuioc şi o cană de apă. Pasaţi şi transferaţi într-o oală.

Pasaţi şi restul legumelor, busuiocul şi apa rămase. Turnaţi în oală. Adăugaţi lapte, sare şi piper şi aduceţi la punctul de fierbere.

Serviţi cu busuioc tocat deasupra.

 

Supa de rosii si morcovi

Supa_de_rosii_si_morcovi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.